glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

mali sengen av-sad kosovo
bih nebo Zica abramovic radnici888 Dusan-1 Odbojkasi-prvaci

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 Jeremić: Narodna stranka neće promeniti odluku o bojkotu   

izvor: agencije  foto:                                                                                                                             30.09.2019.

vuk

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da model vladavine Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) vodi Srbiju direktno u propast i da buduća vlast ne sme da ga kopira, a da će "Vučić i njegova ekipa sasvim sigurno završiti pred licem pravde", saopštila je danas Narodna stranka.

"Uslov za promenu sistema je pobeda na izborima, a najbrži put ka tom cilju jeste bojkot režimske farse koja će se odigrati na proleće. Budemo li jedinstveni i istrajni, Vučić će uskoro nakon toga biti prinudjen da raspiše fer i poštene izbore, na kojima će SNS biti počišćen", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će uslediti veliki pritisci dela medjunarodne zajednice na opoziciju da učestvuje na izborima, jer je strancima potrebno da srpskoj vlasti ne bude osporen legitimitet u trenutku potpisivanja sporazuma kojim bi Srbija omogućila članstvo Prištine u UN, čime bi praktično priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova.

"Narodna stranka sigurno neće promeniti odluku o bojkotu izbora ona je konačna. Nadam se da ni naše kolege iz opozicije neće podleći pritiscima. Moramo ostati čvrsti i jedinstveni u kampanji za bojkot izbora, i onda ćemo vrlo brzo imati nove izbore pod promenjenim okolnostima", rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će Narodna stranka na stranačkoj skupštini 3. novembra predstaviti program obnove Srbije "za dan posle" promene naprednjačke vlasti, koji će biti zasnovan na preduzetništvu, poljoprivredi, srpskoj dijaspori i kulturi.

"Preduslov za uspešan ekonomski program jesu obračun sa korupcijom i uspostavljanje vladavine prava. To je 90 odsto svakog održivog plana, a preostalih 10 odsto čine poreska politika, ciljani podsticaji i slično. Sasecanjem korupcije uspostavićemo istinsku konkurenciju u privredi, oslobodjenu od partijskih stega SNS-a, a time obezbediti i značajna sredstva za unapredjenje socijalnog položaja najsiromašnijih gradjana", rekao je Jeremić u Subotici, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

On je istakao da se ta stranka zalaže za jačanje domaćeg privatnog preduzetništva, koje je naprednjački režim potpuno zapostavio zarad davanja ogromnih subvencija stranim investitorima koji ne donose znanje i nove tehnologije, a srpskim radnicima isplaćuju minimalne zarade.

"Poljoprivreda je uništena, seljaci plaćaju najskuplje dizel gorivo u Evropi, a subvencije su skresane na trećinu, sa 12.000 dinara po hektaru na 4.000 dinara. Srbija trenutno uvozi paradajz iz Albanije, to je rezultat vlasti SNS-a. Potpuno ćemo promeniti politiku subvencija i podržavaćemo male poljoprivredne proizvođače, dok sadašnja vlast podržava poljoprivredne tajkune", rekao je Jeremić. On je naveo da mnogi ljudi iz Srbije koji žive u rasejanju žele da ulažu u maticu, ali se dijaspori moraju obezbediti bolji uslovi za ulaganja i pravne garancije da neće biti prevareni kao mnogo puta u poslednje tri decenije.

"Srbija je u kulturi doživela ono što bi u medicini bio ekvivalent epidemiji variole vere. Na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, koje su ubedljivo najgledanije, caruju skaredni rijaliti programi u čijim se pauzama emituju govori predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, dok stvarima poput godišnjice proboja Solunskog fronta ili obeležavanju 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve ni izdaleka nije posvećeno dovoljno pažnje", rekao je Jeremić.

 

 

Francuski mediji: Srbija jača lobiranje protiv nezavisnosti Kosova

'Mali Šengen', veliki problemi

Istraživanje: Četvrtina građana smatra da je Rusija najveći donator Srbije

Kongres o najvećim žarištima na Balkanu: BiH i dijalog Srbije i Kosova

Vašington ne beži od korekcije granica?

Opozicija u Srbiji ne odustaje od bojkota izbora

Vučić u Njujorku odbacio mogućnost odlaganja parlamentarnih izbora, o rektorki Popović, razgovoru sa Merkel

Održan peti sastanak vlasti i opozicije

Proširenje EU štiti Balkan od ruskog uticaja

Srbija "izgubila" ceo grad veličine Kikinde prošle godine

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button