glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

srb-eu kolinda-zoki1 cg zakon
Malta komsic 2 pariz-dijaspora0 milojevic 444 kusta444 Kokan-Mladenovic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Jeremić: Bojkot izbora u Srbiji definitivan, na RTS sam pozvan da glumimo normalnost

izvor: agencije  foto:                                                                                                                             25.12.2019.

vuk11

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas na javnom servisu RTS da je odluka o bojkotu predstojećih izbora u Srbiji "definitivna" i da "ne postoji šansa" da se ona promeni.

"Na izbore će izaći vlast, režim i oni koji budu glumili opoziciju. Izaći će Šešelj, Miša Vacić, 'razne metle, četke'. Za izbore nema uslova i ništa se neće promeniti", rekao je Jeremić u emisiji OKO na RTS-u.

Dodao je da je cilj bojkota da se stvore normalni uslovi za život.

Jeremić je upitao zašto je pozvan na RTS i da li samo pred izbore treba da se čuje drugačije mišljenje.

"Ja mislim da ste me zvali da glumimo normalnost i da su u Srbiji stvari normalne, a po mom mišljenju stvari nisu normalne ni na javnom servisu, ni u društvu", rekao je Jeremić.

Rekao je da o vojnoj fabrici "Krušik" i angažovanju Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u medjunarodnoj trgovini oružjem sa Saudijskom Arabijom pišu svetski mediji, te bi "čovek očekivao da je javni servis (RTS) zainteresovaniji za to od Špigla", rekao je Jeremić.

On je rekao da kada na RTS-u budu bili detalji sudjenja bivšem predsedniku Brusa Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, kada na RTS-u bude bio Milan Jovanović kojem je zapaljena kuća, kao i uzbunjivač Aleksandar Obradović, tada neće biti bitno šta jedan od lidera opozicije ima da kaže.

Komentarišući regionalnu incijativu Srbije, Albanije i Severne Makedonije "Mali Šengen", koja bi trebalo da omogući slobodan protok ljudi, robe i kapitala kroz zemlje potpisnice, Jeremić je istakao da se Vučić nije konsultovao s nadležnim institucijama u Srbiji, jer bi one "Vučiću kazale kakve bi bile posledice inicijative".

" 'Malim šengenom' se stvara slobodan prolazak stotina hiljada izbeglica, kojim Evropskoj uniji preti predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Ako on sprovede svoje pretnje, a EU zatvori svoje granice, te izbeglice će se naći u Srbiji, Albaniji i Severnoj Makedoniji", smatra Jeremić.

Jeremić je ocenio da razgraničenje s Kosovom, za koje se zalagao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i drugi visoki zvaničnici Srbije, znači pristupanje Kosova UN.

"Nakon čega ne postoji pravno sredstvo za sprečavanje da se dve članice UN Kosovo i Albanija, ujedine u jednu", rekao je Jeremić.

On je upitao "da li bi Velika Albanija imala veće ili manje teritorijalne preteznije od Kosova" i "kako bi se ta tvorevina odnosila prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu".

Govoreći o planu Narodne stranke za rešavanje kosovskog pitanja, Jeremić je istakao da je stav stranke "apsolutno Ne!" bilo kakvom aktu koji bi dozvolio prijem Kosova u Ujedinjene nacije, ali dodao da se zalaže za svaku vrstu saradnje sa prištinskim vlastima "zarad normalizacije života u Pokrajini".

Za sporni Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori Jeremić tvrdi da je "pitanje opstanka i identiteta Srba" u toj državi i ocenio Vlada Srbije prema tome ima "maltene saučesnički stav".

"Utisak je da će Vučić dobiti od, kako kaže, 'autokeflane Crnogorske pravoslavne crkve 'orden Jove Kapičića', koji može da bude ekvivalent Ordenu Svetog Save", kazao je Jeremić.

 

 

Ni rešenje kosovskog čvora ne vodi u EU: Rampa za Srbiju iako ispuni domaći zadatak?

OEBS predlaže rasporedjivanje pune posmatračke misije za izbore u Srbiji

Vučić u Tirani: Krajem januara u Beogradu istorijski sastanak mini Šengena

Savez za Srbiju se ne ograđuje od antimigrantske inicijative Dveri

Raspisivanje izbora 8. marta, izlazak na birališta 26. aprila

Stranke kao roba na srpskom političkom tržištu

Ko trguje digitalnim valutama sam snosi finansijski rizik

Špigl o aferi Krušik: Organizovani kriminal uz podršku s vrha uobičajen u Srbiji

Senat Univerziteta u Beogradu poništio doktorat Siniše Malog

Izbori u Srbiji neće biti u martu

Srbija između Krima, Kosova i Rusije

Fajon - U Srbiji prisutan visok nivo kršenja demokratije i medijskih sloboda

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button