glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

bih zastava skupstina rs radnik1
lazar naucnici0 slanina eu55 krle1 mirjana-karanovic

Second Second Second Second Second Second Second Second

  Peruničić podneo ostavku: Ovo nije bežanje od problema, jer smatram da nisam ispunio svoj cilj           

izvor: novosti online  foto:                                                                                                          20.02.2020

perunicic_6

Legendarni "Terminator" podneo je ostavku na mesto selektora muške rukometne reprezentacije, koja je na nedavnom EP zauzela 20. mesto, uz sva tri poraza

Nenad Peruničić nije više starteg "orlova". Legendarni "Terminator" podneo je ostavku na mesto selektora muške rukometne reprezentacije, koja je na nedavnom EP zauzela 20. mesto, uz sva tri poraza. Upravni odbor RSS za koji dan raspravljaće o potezu trofejnog igrača.

- Ostavku sam ponudio još za vreme EP, jer ja nisam neko ko beži od odgovornosti. Ovo nije bežanje od problema, jer smatram da nisam ispunio svoj cilj - naglasio je Peruničić.

Slavni bek je podsetio da je predsedniku Božidaru Đurkoviću rekao, kada je izabran za selektora, da ga četvorogodišnji ugovor ne veže, već da će sve zavisiti od onoga šta bude dao na terenu.

- Razmišljajući dugo, prošlo je skoro mesec dana od EP, svestan da su se stvari malo odužile i da dolaze važni dani za reprezentaciju, podneo sam ostavku. Smatram da je ljudski i pošteno sa moje strane da se ne odugovlači - istakao je Peruničić.

Dojučerašnji kormilar Srbije je podvukao da 20. mesto na EP veoma bolno za sve u rukometu, najviše za sve njih koji su bili kraj terena. Naglasio je da je najodgovorniji, ali i premetio da se pati od opšte amnezije, jer rukometaši od osamostaljenja Srbije, osim na EP 2012. u Beogradu, nisu napravili vredan rezultat i to sa mnogo kvalitetnijim igračima.

Najviše ga je zabolelo sa ljudske strane to što se potencirao poraz od Crne Gore, koji je svima u reprezentaciji veoma teško pao.

- Nikad takmičenje i teren nisam povezivao sa politikom. Za mene je svaki protivnik isti, koga samo želim da ga pobedim. Smeta mi to što se dotakla moja pripadnost. Ne bežim od konstruktivnih kritika, ali ne dozvoljavam da se dira u moju pripadnost srpskom narodu. Nikad svoj patriotizam nisam pokazivao velikm rečima ili busanjem u prsa nego konretnim delovanjem, a to traje 20 godina, pomažući od našeg Kosmeta, pa do cele Srbije. To ne želim niko da mi dira, zbog toga što sam ponosan na ono što jesam, a to što nisam rođen u Srbiji ili Beogradu ne čini me manjim Srbinom. To sam morao da kažem, jer vidim da mi se to najviše zamerilo. Moja odgovornost je ono što ste videli na terenu: nismo bili dobri, nismo bili koncentrisani...

Peruničić smatra da svi koji žele dobro rukometu i pored različitih mišljenja moraju da imaju isti cilj. Ne krije i da je zabrinut za budućnost našeg rukometa:

- Koliko god pričali da smo talentovani, da smo rukometna nacija, mi to više nismo. Vrlo smo ugroženi i moramo da nađemo način da sprečimo odlazak talentovanih igrača u druge zemlje, naročito su agresivne Mađarska i Makedonija. I samo se mi od zemalja bivše Jugoslavije osvrćemo na stara vremena, kakvi smo nekad bili, a ne da kao i oni krenemo od nule.

TRAJNO REŠENjE

Predsednik Božidar Đurković je naglasio da je RSS ozbiljna organizacija i da ne radi ništa preko noći.

- Siguran sam da je Nenad dao sve od sebe, ali i da je veoma emotivan. Nismo ostvarili dobar rezultat, ali imamo dovoljno vremena da donesemo pravu odluku. Iako je ovo izborna godina, predložiću UO da kao ozbiljan Savez ne biramo privremenog selektora, već da to bude trajno rešenje.

ĐURKOVIĆ: NISAM SPORAN

Svestan je Božidar Đurković da medalja dugo nije osvojena, ali da su se selekcije uvek plasirale na velika takmičenja.

- Što se mene tiče, opcija povlačenja sa mesta predsednika uvek postoji, s tim da za svoj rad i UO odgovaram Skupštini. Nikad nisam bio sporan - podvukao je Đurković.

novosti.rs

 

 

Pobeda za kraj: Vaterpolisti Srbije peti na EP u Budimpešti

Španija na penale eliminisala Srbiju

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolisti protiv Rusije startuju na EP u Budimpešti: Nismo pretplaćeni na zlato

Srbija pakuje kofere, "balkanski derbi" kao uteha

Novak Djoković i Tijana Bošković najbolji u 2019.

Srbija iščupala bod protiv Danske, živi san o Olimpijskim igrama!

Velika pobeda rukometašica Srbije

Rukometašice Srbije izborile plasman za nastavak SP

Selektor rukometašica: Devojke će same donositi odluke

Prvaci Evrope zaslužuje opštu podršku

Srbija je šampion Evrope!

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button