glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi
terorizam bih
vucic-pens
brnabic444
kg
ambasada bih dodik444 kompjuteri prlainovic22 partizan 44444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Budućnost je u digitalnom marketingu

izvor: agencije               foto:                                                                      18.07.2017

JANOS Saradnja Kipra i Srbije u oblasti obrazovanja datira od davnina. Informacione tehnologije su prisutne u svim segmentima društva i bez njih je danas nemoguće zamisliti razvoj u bilo kojoj oblasti. Stoga su stručnjaci Koledža Ledra i MEF-a odlučili da zajedničkim snagama daju doprinos i omoguće studentima da dođu do novih znanja koja će moći da primene u oblasti internet tehnologija i digitalnog marketinga. Profesor Haralambides je tim povodom beogradskim studentima održao predavanje o digitalnom marketingu.

Zašto smatrate da je važno izučavati digitalni marketing?

Budućnost je upravo u toj sferi. Moramo podučavati nove generacije i pratiti njihove potrebe i potrebe društva, okruženja, moramo osluškivati okolinu. Kad neko pokušava da nađe posao, moramo predvideti i prilike koje će postojati za pet, deset, čak i dvadeset godina, i u skladu s tim pripremiti studente da istupe na tržište rada i u digitalni svet.

Po profesiji ste novinar. Koliko su informacione tehnologije uticale na prirodu Vašeg posla?

Sve se promenilo. Na primer, ranije smo tražili telefaks kako bismo poslali članak, a sada je mnogo lakše ‒ napišete i pošaljete kome god želite. Kada sam bio u Srbiji tokom bombardovanja, tragao sam za faks-mašinom. Danas, postojanje interneta ‒ jednog od glavnih izvora snage, društva i politike ‒ sve to mnogo olakšava! Možemo mnogo lakše pristupiti nečemu. Tako da, ako govorimo o marketingu, imamo pristup odmah i preko granica države, dok smo ranije morali da zovemo kolege koji rade na srpskom tržištu.Sad, zahvaljujući tehnologiji i digitalnom marketingu, preko granice se „lako prelazi". Izuzetna prednost!

Od 2004. godine radite kao savetnik u Evropskom parlamentu u Briselu, što znači da će studenti imati priliku da slušaju i vaša predavanja o primeni digitalnih tehnologija u EU i u politici. Možete li da nam kažete nešto više o tome?

Kad odete u Brisel, izgledate kao novorođenče, posmatrate ceo proces svog sazrevanja. Vidite kako Evropljani razmišljaju i imate priliku da prenesete znanje studentima.

Koliko je digitalni marketing značajan za EU?

Mogu vam dati primer Nemaca. Oni zasnivaju svoju ekonomiju na informatici. Kao vodeća zemlja EU, usmereni su na razvijanje te oblasti jer smatraju da predstavlja jedno od glavnih oruđa u osvajanju evropskog tržišta.

Da li će studenti zajedničkog master programa imati priliku da učestvuju u programima razmene studenata? Da li će moći da nađu praksu u kompanijama na Kipru?

Da, planirali smo da putem ovog programa studentima omogućimo da dođu na Kipar i u praksi vide kako posluje „Sigma", jedna od najvećih kompanija mas-medija. Tako će moći da prate kako se rade intervjui, kampanje, i steknu sveobuhvatno iskustvo - i teorijsko i praktično, što je izuzetno važno. Istražujući Vašu biografiju došli smo do podatka da Vas je predsednik Republike Srbije odlikovao srebrnom medaljom. Možete li da nam kažete nešto više o tome?

Proveo sam nekoliko godina života sa srpskim narodom ovde, u Srbiji, pogotovu u ratnom periodu kao ratni novinar-reporter. Osećam se domaćim u Beogradu, kao jedan od vas.  

Koja je Vaša poruka budućim studentima master studija informacionih tehnologija?

Naša misija je da ih učinimo još kompetentnijima i pomognemo im da nađu posao, ne samo u zemlji iz koje potiču, već i u svetu ‒ da i van granica budu uspešni. Upravo to nastoje da zajedno ostvare MEF i Koledž Ledra - da studenti razmenjuju iskustva, viđenja.

Želimo da ih zbližimo i pripremimo za tržište rada. Nije bitno samo diplomirati, već i imati znanje ‒ moraju biti osposobljeni za rad u Evropi, SAD i u svetu, ne samo u klasičnom digitalnom marketingu već i u političkom digitalnom marketingu. Posebno znanje traži se iz informacionih tehnologija ‒ što će i moći da studiraju na našem zajedničkom master programu Informacione tehnologije.

Kampanje u zemljama Evrope zasnivaju se prevashodno na digitalnom marketingu ‒ direktno, odjednom, do glasača i javnog mnjenja. Sve se veoma izmenilo, i želimo da edukujemo studente u tom smeru.

 

 

Aplikacija "FilterApp" već ima 2.000 aktivnih korisnika

Šta sve razvijaju srpski programeri

Teslin rođendan – Dan nauke u Srbiji

Balkan i EU, možemo li izaći iz rominga?

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button